#7 KES BERPROFIL TINGGI UNTUK #LATHEEFA KOYA BUKTIKAN KEMANDIRIAN DIRI SELAKU PENERAJU #SPRM

#7 KES BERPROFIL TINGGI UNTUK #LATHEEFA KOYA BUKTIKAN KEMANDIRIAN DIRI SELAKU PENERAJU #SPRM
1. Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia mengucapkan Selamat Bertugas dan Tahniah di atas perlantikan bekas Ahli Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Puan Latheefa Beebi Koya selaku Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang baharu.

2. Syabas juga kepada Kerajaan Pakatan Harapan (PH) kerana meneruskan tradisi dan konsistensi mereka untuk terus Memungkiri Janji Manifesto Pilihanraya=14 kepada Rakyat Malaysia yang ditanggapi bukan kitab suci yang wajib dipatuhi.
3. Justeru, bagi memberi peluang kepada Puan Latheefa Koya membuktikan kesungguhan dan mengotakan janji beliau untuk membersihkan Malaysia daripada rasuah, Pemuda UMNO menyarankan agar beliau haruslah 'without fear or favour' mempercepatkan dan membuka kembali kertas siasatan #7 Kes berprofil tinggi melibatkan rakan-rakan pimpinan PH beliau yang 'disenyapkan'. Ini termasuklah:

(1) Kes Rasuah dan Salah Gunakuasa di dalam Projek Terowong Bawah Laut, Negeri Pulau Pinang yang melibatkan YB Lim Guan Eng, Menteri Kewangan sewaktu beliau menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.
(2) Kes Pembelian Unit Rumah Banglo yang Mencurigakan Melibatkan YB Lim Guan Eng Menteri Kewangan sewaktu beliau menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang dan Ahli Perniagaan Pang Li Khoon.
(3) Kes Berkaitan Kejanggalan Senarai Keanggotaan Parti serta dakwaan pembelian undi di dalam pemilihan PKR yang lepas.
(4) Kes Rasuah berkaitan pembelian Merdeka Palace Kuching Sarawak oleh Setiausaha Politik YAB Perdana Menteri, Zahid Mat Arif sewaktu beliau menjadi Pegawai Khas Tan Sri Isa Samad, Pengerusi FELDA.
(5) Kes Penerimaan Wang sejumlah RM800,000 dari 12 Kontraktor, Melibatkan Mohd Azhar Che Mat Dali, Setiausaha Politik YB Menteri Pertahanan, Muhammad Sabu.
(6) Kes Memonopoli Kontrak Perolehan Kementerian oleh Anak kepada Menteri Pelancongan, Seni dan Kebudayaan, YB Datuk Muhammadin Ketapi.
(7) Kes Terbaharu yang didedahkan oleh bekas Ketua Pesuruhjaya #SPRM, Datuk Seri Syukri Abdull di dalam mesyuarat yang melibatkan Menteri-Menteri dan Ketua-Ketua Setiausaha Kementerian yang dipengerusikan Perdana Menteri berkenaan arahan seorang Menteri Kabinet terhadap penerima kontrak kerajaan untuk menyalurkan dana kepada parti tertentu dengan ugutan untuk menarik balik kontrak jika gagal melakukannya.
4. Setakat hari ini, ironinya maklumbalas yang diterima dari #SPRM mengenai kes-kes di atas sama ada 'masih dalam siasatan' atau 'tiada tindakan lanjut' seolah-olah ada arahan untuk 'disenyapkan'.
5. Oleh yang demikian, bagi membuktikan kewibawaan dan integriti bekas Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR selaku Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baharu, Pemuda UMNO mendesak supaya 7 kes di atas dapat disegerakan tindakannya dan didedahkan statusnya kepada rakyat!
by Dr. Asyraf Wajdi Dusuki
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia (9 Jun 2019)

Edited by HSZ/FortuneNetworks.Com

Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - http://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser