Ex-Playboy Bunny Felixia Yeap Memilih Islam Cara Hidupnya

Ex-Playboy Bunny Felixia Yeap Memilih Islam Cara Hidupnya

Ex-Playboy Bunny Felixia Yeap Memilih Islam Cara Hidupnya
Ex-Playboy Bunny, Model dan personaliti media,Malaysia 'Felixia Yeap' .Telah bertekad memilih Islam jalan hidupnya kini.Sebelum ini hasil kerja keras beliau semenjak berkecimpung dalam bidang modeling/peragaan pada sekitar2005.Hidupnya penuh glamour dan dilimpahi uang yang berlimpah ruah.Namun satu yang tak ditemuinya yaitu 'ketenangan hati dan jiwa' menurut katanya.
Ex-Playboy Bunny Felixia Yeap Memilih Islam Cara Hidupnya

Langkahnya kembali ke agama fitrahnya yaitu Islam(manusia itu dilahirkan suci,bersih,fitrah manusia adalah Islam,yang menukar agama seseorang itu adalah kedua ibubapanya atau penjaganya),membuat masyarakat non muslim Malaysia terkejut.Juga sebagian umat Islam Malaysia merasa raguragu pada mulanya.

Episod minat 'Felixia Yeap' dengan Islam adalah dengan penampilannya dipublik bermula tahun 2013 memakai jilbab atau bertudung.Hingga dalam satu acara celebrity Bintang Popular Malaysia beliau tampil dengan busana muslimah lengkap,Membuat para selebrity melayu muslim terpegun.padahal majoriti selebrity muslim yang hadir pada acara tersebut tanpa pakaian muslimah,malah mereka memakai pakaian seksi,ala artisartis barat.

"Jika memakai tudung(jilbab) sudah merasakan kedamaian dan ketenangan apatah lagi jika mendalami ilmu agama Islam,” luah  Felixia Yeap, 28, dalam satu program Kuliah Dhuha dan sembang santai anjuran Pusat Khidmat Masyarakat Dun Taman Templer,berdekatan Kuala Lumpur.

Itu antara sebab model tersebut terus memakai tudung dan baru-baru ini mengumumkan akan mengucap kalimah syahadah pada 5 Ramadan ini yang juga merupakan tarikh lahirnya.
Kita doakan  agar teguh dan kuat pegangan keIslamannya,kerana cabaran dan tantangan dunia hari ini sangat mencabar keagamaan seseorang.
Wallahumusta'an
.
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser