Panduan dan Petua Untuk Memulai Hamil Anak Kembar dengan Sukses

Panduan dan Petua Untuk Memulai Hamil Anak Kembar dengan Sukses
http://fortunamedia.blogspot.com/2014/10/panduan-dan-petua-untuk-memulai-hamil.html
Hey Dude,!Panduan dan Petua Untuk Memulai Hamil Anak Kembar dengan Sukses

| Kini ada trend atau minat yang berkembang dikalangan ibu-ibu muda di Malaysia yang tak mahu anak ramai tetapi mahu melahirkan dan membesarkan anak kembar.

Sesungguhnya tidak salah memimpikan hal begini,yang penting berusaha untuk mendapatkannya dan juga jangan lupa perbincangan suami istri.

Dan yang perlu diperhatikan juga adalah soal penjagaan anak kembar tersebut,Apakah Anda akan mengantarkan anak kembar itu ke nursery penjagaan anak atau Anda akan mengorbankan kerjaya anda demi menjaga dan membesarkan anak kembar tersebut.
Pilihan ditangan Anda,InsyaAllah.


http://fortunamedia.blogspot.com/2014/10/panduan-dan-petua-untuk-memulai-hamil.html

Ok,kali ini saya tukar niche konten blog ini untuk sementara waktu,kerana lagi kehabisan idea untuk bahan tulisan..heheee;)

Anda perlu maklum blogger publisher tak boleh sesekali untuk absen posting artikel,begitulah tutorial yang saya pelajari di komuniti publisher Adsense-IAPD.

Dan idea ini muncul saat membaca perbincangan atau churhat disebuah komuniti Facebook.

Well.disini saya coba share dengan Anda tentang Panduan dan Petua Untuk Memulai Hamil Anak Kembar dengan Sukses, dan juga faktor utama yang perlu di pelajari dan dipertimbangkan untuk hamil anak kembar .Yes,langsung aja dech..


http://fortunamedia.blogspot.com/2014/10/panduan-dan-petua-untuk-memulai-hamil.html

#Faktor Genetik,
Jika dalam salasilah keluarga anda terdapat pasangan yang mempunyai anak kembar, kemungkinan besar anda juga mampu mendapat anak kembar. Ini kerana trait sedemikian mungkin telah diturunkan pada diri anda. Trait yang dimaksudkan ialah penghasilan 2 ovum secara serentak dalam satu masa.

#Faktor Umur,

Wanita yang berumur 35- 40-an dan ke atas, mempunyai potensi yang lebih besar untuk mendapat anak kembar. Pada ketika ini, kebanyakan wanita akan mengambil rawatan untuk kesuburan. Tambahan pula, mereka akan lebih cenderung untuk menghasilkan lebih dari satu ovum semasa proses ovulasi, kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause
.


http://fortunamedia.blogspot.com/2014/10/panduan-dan-petua-untuk-memulai-hamil.html

#Bilangan Anak,
Lagi banyak bilangan seseorang individu pernah melahirkan anak, lagi tinggi peluang untuk melahirkan anak kembar selepas itu.


#Berat Badan dan Ketinggian,
Perempuan yang tinggi atau perempuan yang lebih berat mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.

http://fortunamedia.blogspot.com/2014/10/panduan-dan-petua-untuk-memulai-hamil.html

#Diet,
Pengambilan makanan tertentu yang mengandungi kandungan estrogen yang tinggi mampu meningkatkan peluang mendapat anak kembar.

#Pengambilan Ubat Kesuburan,
Pengambilan ubat kesuburan boleh meningkatkan kebarangkalian seseorang untuk menghasilkan dua ovum dalam satu proses ovulasi, sekaligus meningkatkan peluang mendapat anak kembar. Clomid memberikan 10 peratus peluang manakala Gonal F memberikan 30 peratus peluang untuk hamil anak kembar.http://fortunamedia.blogspot.com/2014/10/panduan-dan-petua-untuk-memulai-hamil.html

#Pilih Berkahwin dengan pasangan keturunan kembar,
Sebenarnya banyak cara untuk mendapatkan anak kembar. Tetapi kebanyakkannya adalah cara yang tidak sihat seperti mengandung di usia tua, mengandung ketika masih menyusui bayi, hamil di waktu si ibu gemuk dan lainnya.

Memang boleh terjadi mendapat anak kembar adakalanya kandungan tidak sihat. Kemungkinan keguguran pun tinggi, anak kembar tidak sihat atau kandungan bermasalah juga tinggi.


http://fortunamedia.blogspot.com/2014/10/panduan-dan-petua-untuk-memulai-hamil.html

#Banyakkan makan ubi, kentang dan susu,
Tiga jenis makanan ini dapat meningkatkan ovulasi pada telur dan InsyaAllah boleh hamil anak kembar. Ada pendapat, jika kita teratur minum susu dari zaman muda remaja, kebarangkalian untuk mendapatkan anak kembar itu tinggi.

Dan jika anda amalkan memakan ubi, kentang dan susu bukan sahaja baik untuk mendapatkan anak kembar, tetapi juga salah satu cara untuk mendapatkan anak bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi belum ada rezeki untuk mendapatkan anak.

#Amalkan Doa-Doa dari AlQuran untuk mendapatkan anak kembar,

i) Surah As-Saaffaat Ayat 120,
ii) Surah As-Syura ayat 50:
,

Demikianlah share artikel ini dari saya ,semoga bermanfaat dan yang penting berusaha-ikhtiar dan diiringi dengan doa bersungguh-sunguh kepada Allah SWT..InsyaAllah.


___________________
Dedication Photo via FMA ćÇáÝŃÝÔ.com
Courtesy to Persatuan Ibu-Ibu Comel Mengandung
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - http://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser

google-site-verification=RIAY10mNu9yf2U8NesbKxCynNT6konqcto6UJBlDgQo