TIPS Mudah Portal Fiverr.com.Tambah Income AndaTanpa Modal

 TIPS Mudah Portal Fiverr.com.Tambah Income AndaTanpa Modal

Hanya terdapat satu cara untuk anda menjana pendapatan dengan Fiverr iaitu dengan menawarkan perkhidmatan dan servis yang anda ada.


<img src=".Fiverr.com.jpg" alt="TIPS Mudah Portal Fiverr.com.Tambah Income AndaTanpa Modal">
Fortuna Media.com
-TIPS Mudah Portal Fiverr.com.Tambah Income Anda Tanpa Modal.

"Semuanya berharga USD.$5" sahaja
.Demikian iklan pada sebuah portal
.www.fiverr.com/.Cuma berapa nilai currency dolar ke ringgit kini saya tak pasti sebab waktu saya menulis artikel ini nilai tukar-currency USD$.1 sudah cecah RM.5 dan dalam rupiah dah hampir Rp.15.000-Memang dolar lagi meroket lagi saat ini.Sabar bro!

Ok.kita teruskan.!Dalam perkembangan teknologi internet yang semakin canggih,berterusan tanpa henti.Jika Anda tidak peduli atau tidak mahu mengambil peluang yang muncul didepan Anda, baik yang berupa online atau mungkin offline. Anda ibarat kata pribahasa lama 'Anda selalu akan ketinggalan keretaapi'
Baca juga;


Disebalik kemajuan IT tersebut berkembang pelbagai perniagaan dan bisnis yang dapat membantu Anda menambah pendapatan yaitu "income-pasif"

Saya sudah lama juga membaca kisah Fiverr ini sekitar beberapa tahun lepas.Cuma untuk saya menulis disini dengan bentuk artikel masih tertangguh sahaja.

Fiverr.com adalah sebuah portal perniagaan yang menawarkan semua perkhidmatan dan produk yang ditawarkan hanya dengan satu harga.yaitu USD $5 sahaja.

Di portal Fiverr ini sama ada anda untuk menggunakan perkhidmatan atau layanan berbagai macam disini.Justru anda juga dapat menyalurkan khidmat/jasa dan hobi dan kepakaran anda di portal ini.

Walaupun ada antara penjual di sini menjual produk fizikal tetapi hampir kesemua yang lain menawarkan perkhidmatan atau servis.Terdapat macam-macam servis yang ditawarkan di sini.

Dari pada perkhidmatan membuat logo untuk 5 dollar sehinggalah perkhidmatan gadis cantik yang ingin menyanyikan lagu selamat hari jadi kepada anda seharga 5 dollar.Fiverr.com adalah satu platform yang bagus untuk usahawan dan peniaga kecil untuk mendapatkan perkhidmatan dengan harga yang murah. Mungkin anda perlukan perkhidmatan membuat logo.


Memandangkan harga di sini adalah tetap, anda tidak perlu lagi untuk tawar menawar ataupun takut tertipu dengan harga yang tinggi untuk perkhidmatan yang anda tidak ada pengetahuan mengenainya.


Selain itu terdapat sistem maklum balas atau feedback yang membolehkan anda melihat terlebih dahulu apa maklumbalas pembeli lain terhadap seseorang penjual di portal ini. Dengan ini anda boleh jangka bagaimana perkhidmatan yang bakal ditawarkan kepada anda.

Anda juga tidak boleh meletakkan harapan yang terlalu tinggi terhadap perkhidmatan yang anda beli, harganya hanya USD$.5 Jika anda rugi sekalipun, anda hanya hilang USD$.5

Bagaimana Anda boleh mendapat pendapatan dengan Fiverr.


Hanya terdapat satu cara untuk anda menjana pendapatan dengan Fiverr iaitu dengan menawarkan perkhidmatan dan servis yang anda ada. Samada anda pandai melukis logo, atau membuat video atau pandai menulis. Anda boleh iklankan perkhidmatan ini di Fiverr.

Pada mulanya agak susah untuk anda dapatkan pelanggan, namun selepas beberapa lama, anda akan mendapat pelanggan. Gunakan peluang ini untuk memberikan yang terbaik. Pelanggan ini akan memberi anda maklumbalas yang positif.
Dengan maklumbalas positif ini anda akan mendapat pelanggan yang lebih ramai.
5 Sebab Mengapa Perlu Pertimbangkan Menggunakan AdSense di Blog Anda[1]


Selain itu terdapat juga satu segmen di Fiverr yang menunjukkan anda apa perkhidmatan yang diminta oleh publik. Anda boleh memenuhi permintaan itu jika anda mahir dalam melakukannya. Ini juga satu cara untuk membuat jualan awal.

Tips Menawarkan Perkhidmatan di Fiver

 • Tawarkan sesuatu yang memberi keuntungan kepada anda. Anda tidak boleh menaikkan harga di sini. Semuanya hanya pada USD 5.00. Jadi tawarkan sesuatu yang layak dengan masa yang anda akan laburkan.

 • Fiverr juga membenarkan anda meletakkan video dalam laman tawaran anda. Jadi ambil peluang ini. Video akan menaikkan kredibility dan boleh membawa masuk lebih banyak jualan.

 • Jadikan tajuk tawaran anda menarik. Ini adalah tempat di mana pandangan pertama prospek anda.

Tips Membeli di Fiverr

 • Bagi peniaga kecil yang tidak mempunyai semua jenis staf di pejabat. Fiverr adalah tempat yang menarik untuk kita mendapatkan perkhidmatan. Contohnya perkhidmatan membuat logo syarikat. Ini kerja sekali sahaja. Jadi gunakan Fiverr dengan kos USD.5 adalah sangat layak.

 • Jangan harapkan anda mendapat perkhidmatan yang terlalu hebat dengan harga USD.5. Contohnya jika anda membeli perkhidmatan membuat video melalui Fiverr. Jangan harapkan anda mendapat video yang berkualiti tinggi yang berharga senilai beribu ringgit.

  Baca juga;
Selamat Mencuba dan Terimakasih.
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
 • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
 • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
 • To write a underline letter please use <u></u>.
 • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
 • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
  And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - http://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

1 Comment

u*p*d*a*t*e*b*e*t*t*i*n*g, aman dan terpecaya :)

Balas
Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser

google-site-verification=RIAY10mNu9yf2U8NesbKxCynNT6konqcto6UJBlDgQo