-->

Datuk Seri Anwar Ibrahim Perlu Segera Menjadi Perdana Menteri, Setujukah Anda?

Datuk Seri Anwar Ibrahim Perlu Segera Menjadi Perdana Menteri, Setujukah Anda?
<img src="#Datuk Seri Anwar Ibrahim.jpg" alt="Datuk Seri Anwar Ibrahim Perlu Segera Menjadi Perdana Menteri,Setujukah Anda?">
 Rakyat Malaysia Khusus Melayu-Islam & Anak-Anak Negeri Sabah,Sarawak, Ibarat Pepatah Melayu "Keluar Dari Mulut Harimau, Kini Masuk Mulut Buaya"

1.  Pemergian Tun Mahathir ke luar negeri bagi menarik pelabur-Investor dan sokongan dari Negara luar khususnya perkara berkaitan dengan suntikan ekonomi telah menemui kegagalan dan jalan buntu. Dengan kelemahan ekonomi dan susuran yang lemah yang ada pada masa ini amat merisaukan rakyat. Malaysia antara Negara rantau ini yang ekonominya dijangka berkembang lebih perlahan selain didorong oleh prospek perdagangan dan eksport yang lembap ini adalah kerana hilangnya kepercayaan pemimpin luar Negeri terhadap Perdana Menteri, Tun Mahathir.
2.  Ianya turut diakui oleh Tun Daim Zainudin (Mantan Menteri Kewangan 80an) sebelum ini dan kini kerajaan sedang mencari-cari suntikan untuk menstabilkan ekonomi Negara. Kerajaan dilihat tidak mempunyai alternatif Dana yang lain yang boleh membantu rakyat disebaliknya kini kerajaan terpaksa menjual aset dan mewujudkan cukai baru kepada rakyat bagi menampung kegagalan ekonomi negara. Ianya perlu diatasi secepat mungkin bagi mengelakkan kuncupan ekonomi yang paling dahsyat di dalam sejarah negara.

    READ MORE
Tun Abdul Hamid Mohamad @ Former Chief Justice Of Malaysia, 'BICARA TENTANG KESAN PENGESAHAN #ICERD'
#BANTAH ICERD; Himpunan Aman Rakyat Malaysia [81218] Dataran Merdeka Kuala Lumpur
#BANTAH ICERD: "Perang Belum Tamat", Mantan Ketua Hakim Ingatkan Bangsa Melayu
DAP Tahu New-Hero Perpaduan Melayu-Islam Dato’ Azwanddin Hamzah Mampu Satukan Kekuatan Melayu Via JMM<img src="#Datuk Seri Anwar Ibrahim.jpg" alt="Datuk Seri Anwar Ibrahim Perlu Segera Menjadi Perdana Menteri,Setujukah Anda?">

"Hai orang-orang yang beriman, Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Kristian menjadi pemimpin-pemimpin (mu); Sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barang siapa di antara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, Maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim. " (AlQur'an-Surah Al- Maidah ayat 51)

3.  Ekonomi perlu dipulihkan dengan segera dan perlu diatasi sebijak mungkin. Tun Mahathir mulai tidak dipercayai oleh kuasa kuasa besar seperti Negara China, Jepun , Amerika Syarikat serta United Kingdom yang tidak mampu membantu Malaysia pada masa ini, Musuh dan sikap bongkak yang diwujudkan oleh Tun Mahathir dengan Negara pemain ekonomi ini melihatkan bahawa Tun Mahathir kini telah hilang sentuhan “Magik” beliau kerana sudah lama meninggalkan dunia politik, merupakan penyebab kegagalan menarik sokongan ekonomi dari Negara luar. Pembatalan projek ECRL dan Gamuda adalah lain-lain punca Negara luar serta pelabur Asing hilang kepercayaan kepada Negara.
4.  Rakyat amat yakin dan optimis bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim mampu membuat perubahan dan menjadi Negara ini sebagai satu kuasa ekonomi baharu di rantau ini. Perlantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri dengan segera akan memberi ruang kepada beliau untuk melonjakkan kembali ekonomi Negara ini. Datuk Seri Anwar Ibrahim diyakini boleh membina semula Negara dan ekonomi dengan peranan beliau serta kelayakan yang ada pada beliau optimis ekonomi Negara kembali pulih.
5.  Jika kita melihat Datuk Seri Anwar Ibrahim, beliau begitu terkenal di luar negara terutama di United Kingdom, Amerika Syarikat dan Turki dan  mempunyai hubungan yang sangat baik dengan Indonesia serta disenangi di Amerika Syarikat  Atas faktor tambahan ini beliau mampu melakukan lonjakan semula ekonomi Negara.
6. Datuk Seri Anwar Ibrahim mampu melakukan reform dan menjalinkan hubungan yang erat semula dan mampu menarik sokongan serta memperkukuhkan dagangan ekonomi dengan cara beliau tersendiri yang telah terbukti ketika beliau menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dahulu.
JUJUR AMANAH SATU PERJUANGAN
Oleh; DATO’ AZWANDDIN HAMZAH
Penulis Adalah PRESIDEN JARINGAN MELAYU MALAYSIA [JMM] & Penasehat Gagasan Tiga[G3]

Artikel ini telah disiarkan oleh www.jmm.com.my/,dengan judul "Anwar Ibrahim Perlu Segera Menjadi Perdana Menteri,Negara Akan Muflis DI Bawah Tun Mahathir" (

Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser