Kematian Muhammad Adib Disebabkan Adanya "Incitement of Conflict" by Waytha Moorthy

Kematian Muhammad Adib Disebabkan Adanya "Incitement of Conflict" by Waytha Moorthy
<img src="#Waytha Moorthy.jpg" alt="Kematian Muhammad Adib Disebabkan Adanya "Incitement of Conflict" by Waytha Moorthy">

FORTUNA NETWORKS.COM- KUALA LUMPUR | PERUSUH SUDAH BERI MASA 1 JAM. KENAPA MENTERI TAK RESPON?
Walaupun kematian Muhammad Adib adalah sudah taqdir-qadarallah dari Allah SWT. Sesungguhnya kita tak boleh terima kematiannya yang penuh tragic itu.

Mengapa saya berkata demikian,Muhammad Adib adalah seorang penyelamat, seorang pegawai pemadam kebakaran @Bomba yang tiada kaitan langsung dengan rusuhan yang dilakukan kaum India tersebut. Almarhum hanya bertugas untuk memadam kebakaran yang terjadi ditempat rusuhan, tapi malangnya beliau menjadi korban amukan massa yang sudah tak terkawal pada malam dinihari itu.
Allahummaghfirlahu Warhamhu Wa'Afihi Wa'fu'anhu, Semoga rohnya ditempatkan bersama orang-orang yang shaleh Aamiin, Ya.Rabbal'Alamin

Pada malam kejadian tersebut yang sangat tragik itu, yang kita tak boleh terima..Dimana Menteri Perpaduan Waytha Moorthy yang juga Ketua NGO-Hindraf yang beraliran keras dan radikal serta rasis yang mewakili kaum India tidak memberi respon dan bertindak segera untuk mententeramkan kaumnya sendiri.(tonton video dibawah)

Oleh yang demikian Waytha Moorthy perlu segera dilucutkan jawatan sebagai Menteri Perpaduan,kerana sikapnya yang suka menyuarakan isu-isu perpecahan kaum di Malaysia .Agar memberi pengajaran kepada orang lain agar sesiapa saja jadi Menteri tidak lagi memandang remeh dan melengah-lengahlan isu yg melibatkan rusuhan dan perkauman di Negara Tercinta Malaysia ini.

   READ MORE

NGO-G3 Minta Polis Siasat Waytha Dan Ganabatirau Kerana Memarakkan Rusuhan Kuil
Chronology Tarikh Pembinaan & Isu Panas,Sri Maha Mariamman Temple Hicom, Selangor Malaysia
<img src="#Waytha Moorthy.jpg" alt="Kematian Muhammad Adib Disebabkan Adanya "Incitement of Conflict" by Waytha Moorthy">Anggota Bomba Muhammad Adib yang cedera parah dipukul oleh perusuh di hadapan kuil Sri Maha Mariamman USJ 25, Subang Jaya kini sudah meninggal dunia.

Jenazahnya akan dibawa pulang ke Kedah menggunakan Ambulans pada malam ini juga atas permintaan keluarganya.

Muhammad Adib bertarung nyawa selama 21 hari dengan kecederaan dan kerosakan yang teruk di paru-paru, sepatutnya berkahwin pada bulan ini namun tidak dapat menunaikan janji kepada tunang kesayangannya untuk memperisterikannya kerana telah pun dijemput Ilahi.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Hanya Allah SWT,sahaja yang tahu kesedihan yang dialami oleh ahli keluarga yang menjaganya dan tunangnya yang memberi harapan yang tinggi untuk Adib sembuh kembali.
Rakyat Malaysia @ Bangsa Melayu yang beragama Islam turut berkongsi kesedihan yang sama.

Namun ramai yang masih marah dengan kecelakaan yang menimpa Adib sehingga meragut nyawanya.

Rakyat menuntut agar pihak berkuasa bertindak segera menangkap mereka yang bertanggungjawab membunuh Adib.


<img src="#Waytha Moorthy.jpg" alt="Kematian Muhammad Adib Disebabkan Adanya "Incitement of Conflict" by Waytha Moorthy"> 
Kenyataan Exco PPSE Negeri Selangor V.Ganabatirau Veraman 'Kaitkan Orang Islam, Exco 'Gelabah' Edit Semula Status FB'
Peguam Negara@Attorney General, sudah tiba masanya bangun dari tidur. Jangan asyik disibukkan dengan mengikut telunjuk 'tuan' mendakwa atas kepentingan politik semata-mata. Dakwalah segera pembunuh Muhammad Adib.

Rakyat perlu bersuara. Desaklah KERAjaan yang ada hari ini untuk bertanggungjawab di atas kelantangan dan kebodohan pemimpin Pakatan Harapan (PH) yang menghasut membakar api permusuhan antara kaum.
Siapa lagi kalau bukan Ahli Exco Selangor,@V Ganabatirau dan Menteri Perpaduan Malaysia,merangkap Ketua NGO-Hindraf @Waytha Moorthy.


Kegagalan Menteri Perpaduan untuk mengawal situasi pula sangat tidak boleh diterima. Sepatutnya pemimpin menenangkan rakyat, bukan membakar api kebencian dengan menyalahkan Polis lambat bertindak.

Jawatan Waytha Moorthy perlu dinilai semula. Sebaiknya Pecat sahajalah,!
itu lebih baik,!!!.


Entah apa sumbangannya kepada Rakyat dan Negara Malaysia, selain sibuk Ratifikasi #ICERD.

Rakyat sudah mati! #ICERD apa yang engkau sibukkan wahai menteri?

(Via Adaptasi artikel;www.abuleman.com)


Kredit Video to Tun Carlos/FB
Editor by Admin Fortuna Networks.Com
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - http://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser