FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PAKATAN HARAPAN BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #ContinueLynas

FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PAKATAN HARAPAN BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #ContinueLynas
<img src="#ContinueLynas #SaveMalaysia.jpg" alt=" FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PAKATAN HARAPAN BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #ContinueLynas">

KUALA LUMPUR 30 Mac - FORTUNA NETWORKS.COM | Kilang /Pabrik Memproses Nadir Bumi,(Processing Rare Earths) Lynas Corporation Ltd. (Lynas) di Negeri Pahang, Malaysia, akan diteruskan sebagai salah satu usaha kerajaan PH untuk menarik pelabur (Investor) Asing melabur di Negara ini.
Lynas Corporation Ltd Malaysia / Lynas Advanced Materials Plant (Lamps) adalah kilang pengeluaran nadir bumi yang terletak di Daerah Gebeng, Kuantan, Negeri Pahang. Loji ini akan beroperasi pada September 2011 tetapi dibantah oleh penduduk tempatan diketuai oleh Naib Presiden PKR, Fuziah Salleh.

Semasa Kerajaan Barisan Nasional(BN) memerintah. Bantahan sangat gencar dilakukan dengan Demo besar-besaran oleh para Aktivis Alam Sekitar dan pelbagai NGO-NGO dan Parti Politik Pro Pakatan Harapan.

Hingga pada 23 April 2011, Sahabat Alam Malaysia (SAM) menggesa Lynas ditutup terus bagi mengelak tragedi Bukit Merah, Ipoh,Negeri Perak pada 1985 berulang. Presiden SAM, S.M. Mohamed Idris.
Dan selanjutnya penyebaran info-info provokatif oleh pihak yang menggunakan isu Lynas ini untuk memburuk-burukan Kerajaan Barisan Nasional dan Untuk Menakut-nakutkan Rakyat Malaysia khusus Rakyat Negeri Pahang seperti Insiden kebocoran Radioaktif Fukushima, Japan pada 21 Mac 2011, Penyebaran maklumat tersebut menambah kebimbangan penduduk tempatan. Beberapa sesi taklimat awam telah diadakan pada 2009 di Kuantan dan di Parlimen.
Namun akhirnya kini Kilang memproses nadir bumi, Lynas Corporation Ltd. (Lynas) tersebut  merupakan antara kilang yang paling banyak dikaji semula di negara ini.
Bagaimanapun, Ketua Pegawai Eksekutifnya, Amanda Lacaze berkata, kajian
membuktikan kilang berkenaan beroperasi secara selamat dan mematuhi peraturan ditetapkan Lembaga Perlesenan Tenaga Atom (AELB).
Sehubungan itu, katanya, pihaknya berpandangan tiada keperluan untuk
kerajaan Pusat terus mengkaji semula kilang memproses nadir bumi itu kerana telah beroperasi di negara ini secara telus dan mengikut peraturan ditetapkan.
(Via,UtusanOnline/ pelbagai media)

INILAH FAKTA #BLACKCAMPAIGN@ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PAKATAN HARAPAN BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #ContinueLynas

<img src="#ContinueLynas #SaveMalaysia.jpg" alt=" FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PAKATAN HARAPAN BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #ContinueLynas">Fuh!
Menteri Kewayangan Lim Guan Eng dah tak takut "loji nuklear meletop dan membunuh semua Rakyat Malaysia tak kira Melayu, Cina, India, Kadazan atau Iban" lagi.

Naib Presiden PKR, Fuziah Sallehdah tak takut masak ikan bermata tiga.

Ahli Parlimen Bentong, Wong Tack yang akan mengetuai jawatankuasa bagi mengkaji semula projek Lynas. 
dah tak bersumpah mahu bakar kilang Lynas lagi.

Regim PH dah tak takut Raykat bertukar jadi Mutant.
Menteri kata Lynas diteruskan dan ini adalah satu usaha kerajaan PH untuk menarik pelabur Asing & A Seng.

Dulu Zaman UMNO/Barisan Nasional Memerintah Mereka Teriak-teriak : #StopLynas, #SaveMalaysia.
NOW Saat Regim Pakatan Hanching Memerintah Semboyan Mereka Adalah : #ContinueLynas, #SaveMalaysia.

Maksudnya, langkah Kerajaan UMNO/BN dahulu adalah tepat dan ikhlas untuk pembangunan Negara walaupun kita dimaki dan difitnah teruk.

Maksudnya juga, Satu Malaysia pernah dikelentongkan oleh Seluruh Barisan Pemimpin Penipu Regim PH.

(Adaptasi dari Status #DSNajibRazak/FB)

<img src="#ContinueLynas #SaveMalaysia.jpg" alt=" FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PAKATAN HARAPAN BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #ContinueLynas">

Itu dia.!! "Menteri Melayu #PH telah disuruh diam oleh Ahli Parlimen Cina DAP. Maka, Menteri Melayu #PH pun akan turut perintah untuk diam". 

<img src="#ContinueLynas #SaveMalaysia.jpg" alt=" FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PAKATAN HARAPAN BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #ContinueLynas">

[VIDEO] Sempena menyambut kenyataan Menteri PH semalam [30 Mach/2019] bahawa "Lynas tidak akan ditutup kerana ia baik dan adalah usaha kerajaan PH untuk menarik pelaburan(Investor) Asing & A Seng", Mari kita jenguk kembali Kata-Kata Keramat Pejuang Berani Mati Bantah Lynas yang seorang ini
(Via 
Najib Razak March 31 )
Kilang Loji Lynas Tak Jadi Tutup, Aku Tak Kesah...
Rakyat Kena Bayar Tax SST, Aku Tak Kesah...
Shoping RM50 Tak Penuh Troli, Aku Tak Kesah...
Harga Barang Meroket Naik, Aku Tak Kesah...

PTPN Kena Bayar, Aku Tak Kesah...
Tol Kena Bayar, Aku Tak Kesah...
Gaji Rakyat Malaysia Tak Naik-naik, Aku Tak Kesah...
Nilai Ringgit Jatuh, Aku Tak Kesah...
Pelabur (Investor) Lari Meninggalkan Malaysia,
Aku Tak Kesah...
BR1M Akan Ditamatkan, Aku Tak Kesah...
ECRL, HSR, MRT Dihentikan, Aku Tak Kesah...
Ramai Rakyat Malaysia Hilang Pekerjaan, Aku Tak Kesah...
Kerajaan CINA DAP & PH potong sana sini, Aku Tak Kesah...
Menteri Regim PH Tak Reti Buat Kerja, Aku Tak Kesah...
Rakyat Malaysia Disuruh Buang Tongkat, Aku Tak Kesah...
Saudara Mara & Kroni PM Dapat Tender Projek Juta-Juta, Aku Tak Kesah...
Yang Aku Kesah,Hairan bin Musykil Adalah ;"Masih Ada Lagi Rakyat Malaysia yang Percaya dengan Pemerintahan Regim Pakatan Harapan".


(Adaptasi Status FBTun Carlos)

Be Smart,Read More;
Malaysia Akan Sejahtera Adil Makmur,Tanpa Adanya Pemimpin2 Party DAP @ Lim Guan Eng & Nga Kor Ming And The Gang, Yang Bersikap Chauvinist & Racist
KAUM LGBT;"Mereka Yang Telah Diberi Akal, Tetapi Tidak Mahu Berfikir.Mereka Lebih Gila Dari Orang-Orang Gila Dan Lebih Hina Dari Binatang Ternak"
Di Malaysia Harga Telur Ayam Makin Melambung Tinggi, Ada Apa Sebenarnya?

Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser

google-site-verification=RIAY10mNu9yf2U8NesbKxCynNT6konqcto6UJBlDgQo