FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PH BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #KES_ECRL-1

FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PH BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #KES_ECRL-1
<img src="#PROJEK_ECRL.jpg" alt="FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PH BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #KES_ECRL-1 ">

KUALA LUMPUR - FORTUNA NETWORKS.COM | Prologue;  Projek East Coast Rail Link (singkatan #ECRL, Bahasa Melayu: Rel Hubungan Pantai Timur) ialah projek yang dicadangkan untuk menghubungkan landasan kereta api antara Kuala Lumpur ke Kota Bharu di Negeri Kelantan melalui Wilayah Ekonomi Pantai Timur iaitu Negeri Pahang, Negeri Terengganu dan Negeri Kelantan.

Pada 15 Mac 2016, Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dan Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC), telah melakukan market sensing untuk mengukur faedah pasaran, mendapatkan pandangan dan idea untuk ECRL melalui Maklumat Permintaan (RFI).


#ECRL ialah laluan baru sama sekali berdasarkan landasan tolok piawaian (standard gauge grounding) dan mungkin bermula dari Serendah, Negeri Selangor yang menghubungkan landasan kereta api semasa KTM (KeretaApi TanahMelayu) Laluan Pantai Barat ke Bentong dan Mentakab di Negeri Pahang dan pasti akan melibatkan pembinaan terowong bawah tanah di Pergunungan (Banjaran) Titiwangsa.

Dan 70 km landasan kereta api tunggal untuk Laluan Kereta Api Kerteh ,Negeri Terengganu - Pelabuhan Kuantan, Negeri Pahang bagi infrastruktur logistik penapisan minyak Petronas akan dihubungkan dan dinaik taraf ke dalam projek ini.
#ECRL akan dimiliki dan dikendalikan oleh Malaysia Rail Link (MRL), sebuah entiti baru yang ditubuhkan di bawah Kementerian Kewangan Malaysia (MoF).
(Via WikipediaMelayu/ECRL)

Itulah Sekilas Info & Fakta Asal Projek ECRL yang dirancang semasa pemerintahan Kerajaan Barisan Nasional (Umno/BN) dibawah pimpinan Perdana Menteri Dauk Seri Najib Razak. Namun akhirnya menjadi 'bumerang" kepada Kerajaan Umno/BN kerana telah dipesongkan atau diputarbelitkan dari fakta sebenar oleh Koalisi Oposisi (Pembangkang) Regim DAP/Pakatan Harapan (PH) waktu itu semasa kempen Pilihan Raya Umum Malaysia ke-14 (PRU-14) yang diadakan pada 9 Mei 2018. Padahal ianya sebuah projek yang sangat bermanfaat untuk pembangunan ekonomi Malaysia jangka panjang dimasa depan.

Berhasilnya 
Koalisi Oposisi (Pembangkang) Regim DAP/Pakatan Harapan (PH) untuk menjadikan Isu #ECRL tersebut untuk bahan kempen memburuk-burukan Kerajaan Barisan Nasional jelang PRU-14 adalah disebabkan secara global waktu tahun 2015 hingga 2018 adalah maraknya Isu Investasi Negara RRChina Komunis di berbagai Negara seperti di Afrika, Asia Tengah dan Negara lainnya, yang menjerat Negara-Negara terlibat dengan hutang besar yang tak mungkin bisa dibayar lagi kepada Investor RRChina, hingga Negara-negara terlibat terpaksa membayar hutang dengan penyerahan Aset Aset Negara kepada Investor RRChina Komunis.

Ini Contoh Penjajahan Model baru oleh Investor RRChina Komunis di Indonesia & Negara Tibet.
Implikasi Berbahaya Kepada Kedaulatan NKRI,Modus Operandi Penjajahan Asimetris Dengan Dalih Investasi RRChina Di Indonesia

Akhirnya Kerajaan Barisan Nasioanl dituduh dengan berbagai fitnah keji seperti Mantan PM Datuk Seri Najib Razak, difitnah akan menjual atau menggadaikan Negara Malaysia disebabkan
#Projek_ECRL kepada Investor RRChina Komunis..Dan yang lebih kejamnya para Politisi DAP/PH seperti Lim Kit Siang. Lim Guan Eng, Toni Pua, Tun Mahathir dan beberapa tokoh lainnya telah menabur, melumuri fitnah keji kepada Datuk Seri Najib Razak yang beliau telah dituduh menggelapkan Dana Projek ECRL atau korupsi berbilion ringgit untuk Projek ECRL

Namun, tahukah Anda semua fitnah keji yang dilemparkan dan dilumurkan ke Datuk Seri Najib Razak tentang penyelewengan Projek ECRL itu hanyalah  'gimmik dan #BlackCampaign' oleh Pakatan Regim DAP/PH Untuk menghalalkan cara untuk menang pada PilihanRayaUmum (PRU-14).

Dan kini Regim DAP/PH, terpaksa kembali meneruskan Projek ECRL tersebut atas beberapa sebab, Dimana sebelumnya mereka mengantar utusan dibawah pimpinan Datuk Daim Zainuddin ke Negara RRChina, untuk berunding dan merayu kembali dengan Investor RRChina untuk meneruskan projek ECRL tersebut, kerana selepas PRU-14 Regim DAP/PH telah menghentikan projek tersebut , hingga menjadikan Tun Mahathir terkenal diseluruh dunia kerana berjaya menghalang Investor RRChina meneruskan projek ECRL di Malaysia.(HSZ/FortunaNetworks.Com)
<img src="#PROJEK_ECRL.jpg" alt="FAKTA #BLACKCAMPAIGN @ FITNAH & INFO HOAX KOALISI PARTI DAP/PH BERJAYA TUMBANGKAN BARISAN NASIONAL #KES_ECRL-1 ">Kenyataan-kenyataan pimpinan DAP/PH pada image diatas, dikeluarkan selepas mereka menang PRU-14.Mereka fitnah untuk menang.Selepas menang, teruskan fitnah untuk memburukkan kerajaan BN dahulu..Kini fitnah-fitnah mereka sedang memakan diri.

DULU:
- #Projek_ECRL Adalah Projek Membazir dan Tidak Diperlukan.
- #Projek_ECRL Adalah Projek Menjual Negara kepada RRChina Komunis.
- Tuduh Kos Sebenar Hanya RM29 bilion dan yang selebihnya adalah rasuah/korupsi. 
- Janji Batal #Projek_ECRL jika DAP/PH Menang PRU14.

KINI:

- #Projek_ECRL Mampu Membangunkan Ekonomi Negara Malaysia.
- #Projek_ECRL Mampu Merapatkan Negara Malaysia dengan RRChina.
- #Projek_ECRL Diteruskan dengan Kos RM44 bilion Walaupun Spesifikasi, Bilangan / jumlah stesen telah dihapuskan dan jajaran ditukar untuk mengurangkan kos.
- Negara China diberikan 50% kepentingan dalam Syarikat Konsesi ECRL berbanding 100% milik Malaysia di bawah BN.
Walaupun Kerajaan Barisan Nasional (BN) serta Saya (Datuk Seri Najib Razak) difitnah dan Rakyat Malaysia dipermainkan dan ditipu berulang-kali,
Walaupun matlamat penting untuk mengurangkan masa perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kota Baharu,Negeri Kelantan di bawah 4 jam tidak tercapai lagi kerana tidak sampai lagi ke Gombak, Negeri Selangor,
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser

google-site-verification=RIAY10mNu9yf2U8NesbKxCynNT6konqcto6UJBlDgQo