Regime Bangsa DAP-PH Sedang Membina Persepsi Buruk Terhadap Urus-Tadbir Professional Bumiputera Islam

 Regime Bangsa DAP-PH Sedang Membina Persepsi Buruk Terhadap Urus-Tadbir Professional Bumiputera Islam
<img src=FortunaNetworks.Com.jpg" alt=" Regime Bangsa DAP-PH Sedang Membina Persepsi Buruk Terhadap Urus-Tadbir Professional Bumiputera Islam ">

FORTUNA NETWORKS.COM | Regime Bangsa DAP-PH Sedang Membina Persepsi Buruk Terhadap Urus-Tadbir Professional Bumiputera Islam 

"Jangan Mudah Terperangkap Dengan Nyanyian Sumbang DAP Terhadap Kebolehan Kecekapan Financial Literacy Bangsa Melayu"

Regime Bangsa DAP-PH sedar bahawa kadar "financial literacy" di kalangan Rakyat Malaysia terutama Bumiputera dan Muslim adalah lemah. Malah, Amat kurang Bumiputera dan Muslim yang betul-betul faham erti sebenar, 'sistem perakaunan, konsep pelaburan, global ekonomi dan sistem kewangan'.

Saya bernasib baik kerana mengambil subjek "Accounting" di peringkat A-Level dan mendapat keputusan yang amat baik, kerana minat yang mendalam. Seterusnya mengambil management (finance) sebagai minor dalam double degree Saya. Saya terus mendalami ilmu dalam bidang kewangan dan pelaburan di peringkat post-graduate.
Bukan niat hendak riak tapi ingin memberi sedikit latar belakang sebelum Saya meneruskan coretan ini.

Kebelakangan ini, KITA lihat Regime Bangsa DAP-PH begitu ghairah mendedahkan pelbagai "skandal" melibatkan entiti-entiti perniagaan berkaitan Islam dan Bumiputera seperti Felda, MARA dan Tabung Haji.
KITA, meilihat Regime Bangsa DAP-PH mengambil peluang serampang dua mata, untuk kelentong/fitnah Rakyat Malaysia dengan kelemahan majoriti dari kita yang kurang "financial literacy" dan untuk menjatuhkan maruah dan integriti Bumiputera dan Islam dengan "skandal" yang didakwa mereka.
KITA, mengikuti perkembangan pendedahan isu Tabung Haji dan Felda dengan teliti. Dalam isu Felda dan MARA, agak jelas memang terdapat kesalahan urus-tadbir apabila ianya di uruskan oleh seorang pemimpin politik UMNO. Walau bagaimanapun, ianya tidaklah sebegitu teruk seperti digambarkan oleh Regime Bangsa DAP-PH di media massa.
Dalam kes Tabung Haji, memang agak banyak kenyataan yang bersifat "sangka-buruk" dengan menggunakan Menteri Agama @ Mujahid sebagai jurucakap bagi pihak DAP-PH. Mujahild yang tidak mempunyai sebarang latar belakang dalam bidang kewangan atau pengalaman menguruskan syarikat "hanya seperti burung kakak tua yang hanya membaca teks tanpa mengetahui makna sebenarnya". Dia adalah khadam paling sesuai bagi Regime Bangsa DAP.
KITA tidak ingin mengulas secara mendalam mengenai "financial, risk and corporate govermance" kerana ianya sesuatu membosankan jika Anda tidak meminatinya.
KITA hanya ingin nyatakan bahawa Regime Bangsa DAP-PH sedang membina persepsi buruk terhadap urus-tadbir professional Bumiputera Islam dan membuatkan Umat Islam memandang serong mereka.
Akhirnya, Regime Bangsa DAP-PH akan menggunakan alasan ini untuk menjual Aset-Aset penting Negara, mengurangkan dividen yang perlu dibayar dan menukar "top management" dengan #bangsaDAP atas alasan xx ketidakcekapan urus-tadbir syarikat.
Siapa yang untung jika Regime Bangsa DAP-PH dapat meneruskan Agenda Jahat mereka dan Siapakah pula yang akan rugi?
Viral, Bantu Viralkan!!
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser

google-site-verification=RIAY10mNu9yf2U8NesbKxCynNT6konqcto6UJBlDgQo