Altantuya Case For Divert Arrest Jho Low

Altantuya Case For Divert Arrest Jho Low
<img src="FortunaNetworks.Com.jpg" alt="Altantuya Case For Divert Arrest Jho Low">

FORTUNA NETWORKS.COM | Altantuya Case For Divert Arrest Jho Low

Saat Viralnya Kes Altantuya ini. Kini beredar pula di media sosial bahwasanya Polis Elit UTK (Unit Tindakan Khas) Sirul Azhar Omar, Adalah Bekas Pengawal Peribadi Mahathir Rupanya..


Kes SRC & 1MDB yang sedang berjalan di Mahkamah, nampaknya tak ada impak besar untuk memenjarakan Dato' Seri najib Razak. Maka dimunculkan kembali Kes Altantuya 
telah berlaku 13 tahun dahulu.

Sementara itu , jika kita perhatikan hampir setiap kali ada Pilihan Raya Kecil (PRK) maka ada pemimpin pembangkang khususnya dari Parti Umno/Barisan Nasional akan ‘dipalitkan’ skandal.
Seolah-olah ini merupakan SOP Regime pemerintah. Terbaru dalam berhadapan PRK Parlimen Kimanis dan tekanan populariti Najib Razak, muncul pula satu akuan bersumpah.

Akuan Bersumpah (SD) oleh bekas Polis Elit UTK (Unit Tindakan Khas) Azilah Hadri mengaitkan bekas Perdana Menteri, Najib Razak dengan pembunuhan Altantuya.

Dalam SD tersebut Azilah menuduh Najib Razak mengarahkan pembunuhan tersebut atas alasan Altantuya adalah perisik Russia yang mengancam keselamatan negara.
Dalam SD tersebut juga Azilah menyatakan Najib Razak ada memberi RM300 kemudiannya. Adakah logik Najib hanya beri RM300 bagi tugasan sedemikian?

Saat Viralnya Kes Altantuya ini. Kini beredar pula di media sosial bahwasanya P
olis Elit UTK (Unit Tindakan Khas) Sirul Azhar Omar, Adalah Bekas Pengawal Peribadi Mahathir Rupanya..

     READ MORE

[Video] Sidang Media Khas Mantan Ketua Polis Negara Malaysia #KesAltantuya2015
Apa Yang Pakatan Harapan @Regime DAP Benci Sangat Pada Penjawat Awam?

#PascaGE14; MODUS “BUMI HANGUS” AGENDA DAP UNTUK SABOTAGE INSTITUSI KEWANGAN BANGSA MELAYU ISLAM [Part 2]
Regime PH Guna 'The Land Acquisition Act 1960' Untuk Rampas Tanah Pusaka Melayu Kampung Bharu?


UMUM tahu, Datuk Seri Najib Tun Razak dikaitkan dengan pembunuhan Altantunya kerana kedua-dua pesalah dalam kes tersebut di dakwa pernah menjadi pengawal peribadi beliau, selain hubung kait mereka dengan bekas aide-de-camp Najib, Deputy Superintendent, Musa Safri.
Disebabkan itu sahaja, Datuk Seri Najib dituduh arah pembunuhan Altantunya. 90% dari penyokong pembangkang yang percaya Datuk Seri Najib terlibat dalam kes tersebut, adalah kerana faktor itu (kedua mereka pernah jadi pengawal peribadi Datuk Seri Najib).
Hakikatnya, 2 pesalah dalam kes tersebut bukanlah pengawal peribadi 
Datuk Seri Najib, malah ketika ditangkap pada 2006, salah seorang daripada mereka iaitu Polis Elit UTK (Unit Tindakan Khas) Sirul Azhar Omar, sedang berada di Pakistan kerana mengiringi Perdana Menteri ketika itu, Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Tapi mengejutkan hari ini bila bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohammad (93 tahun) mendedahkan apa yang selama hari ini kita tidak tahu bahawa Sirul Azhar Omar tersebut, pernah menjadi pengawal peribadinya. Terlintas di kepala penulis, jika melihat kepada pendekatan Dato' Seri Najib dikaitkan dengan pembunuhan tersebut, Tidak adakah siapa yang nak menuduh Mahathir terlibat dalam konspirasi pembunuhan tersebut?
Apatah lagi sosok Tun Mahathir dan konspirasi bukan kaitan yang baru. Tuduh Dato' Seri Najib yang tidak ada kena mengena buat apa?
Bagaimanapun fokus penulis hari ini bukan itu, sebaliknya kenyataan Tun Mahathir yang mendakwa ketika menjadi pengawal peribadi beliau, Sirul Azhar Omar tidak pernah membunuh sesiapa.

Untuk apa kenyataan itu dibuat, penulis tidak pasti. Kita kena ingat, dari letak jawatan pada Oktober 2003 hingga ke tarikh Sirul Azhar Omar membunuh Altantunya pada 2006 (pedulilah ada siapa arah atau tidak), macam-macam perkara boleh berlaku.
Latar belakang Sirul  Sirul Azhar Omar sebagai Anggota Pasukan Khas Polis (Polis Elit UTK-Unit Tindakan Khas) yang sering terbabit dengan kes-kes jenayah penting, memungkinkan apa saja – mungkin bukan pada waktu menjadi pengawal peribadi Mahathir tapi selepas itu. Tak tahulah selepas tidak lagi menjadi pengawal peribadinya, Mahathir mengikuti setiap gerak-geri Sirul Azhar Omar.
Begitu pun yang lebih penting disini ialah motif Tun Mahathir mengeluarkan kenyataan itu.
Adakah beliau cuba mengatakan Sirul Azhar Omar menjadi pembunuh kerana Dato' Seri Najib? Selain tidak ada bukti Najib terlibat, Najib juga belum pun Perdana Menteri lagi pada waktu itu dan Sirul Azhar Omar bukan pun pengawal peribadinya. Ini yang nak kena jelas, hanya Anwar Ibrahim sahaja yang mahu orang percaya Sirul Azhar Omar membunuh Altantunya kerana diarahkan Dato' Seri Najib.
Anwar Ibrahim, peliwat yang hampir jadi Perdana Menteri kalau tak kerana cuba cabar Mahathir pada 1998.
Tak sangka, hampir puluhan tahun selepas itu, ada satu lagi yang percaya benda sama berkaitan Kes Altantuya.
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser