Apakah Wajar Kita Diamkan Saja Regime DAP/PH Menjual Aset-Aset Negara Malaysia Ini?

Apakah Wajar Kita Diamkan Saja Regime DAP/PH Menjual Aset-Aset Negara Malaysia Ini?
<img src="FortunaNetworks.Com.jpg" alt="Apakah Wajar Kita Diamkan Saja Regime DAP/PH Menjual Aset-Aset Negara Malaysia Ini?">

FORTUNA NETWORKS.COM | Apakah Wajar Kita Diamkan Saja Regime DAP/PH Menjual Aset-Aset Negara Malaysia Ini?
"Apa yang Saya tulis di website ini tentang MODUS “BUMI HANGUS” AGENDA DAP UNTUK SABOTAGE INSTITUSI KEWANGAN BANGSA MELAYU ISLAM sudah terbukti jelas sama-sekali, Apakah wajar kita berdiam diri saja atau bagaimana menurut Anda?"


Strategi “Bumi Hangus” dan banyak disebut dalam beberapa sejarah dan
penulisan buku-buku strategi peperangan. Ia paling terkenal apabila digunakan oleh Joseph Stalin terhadap Tentera Jerman semasa Perang Dunia Kedua, oleh Lord Kitchener terhadap Boers, dan oleh tentera Rusia semasa pencerobohan Napoleon yang gagal terhadap Rusia.

Dan pada era moden ini digunakan oleh Amerika terhadap Negeri Iraq, selepas kejatuhan Presiden Saddam Hussein hingga tahun ini Rakyat Iraq melarat, menderita di Negeri sendiri yang kaya dengan minyak petroliumnya.

Propaganda regime DAP sejak menjelang PRU-13 hingga PRU-14, khususnya, untuk menjatuhkan Barisan Nasional adalah dengan memburuk-burukkan dengan fitnah & info hoax tentang DS Najib Razak & Istri, Keluarganya.

Apa yang dialami oleh DS Najib Razak mirip sekali dengan yang dialami Presiden Saddam Hussein, beliau dituduh sebagai perompak dan pemerintah yang membolot harta negara. Walhal ketika itu Rakyat Iraq hidup senang dan mewah. Iraq ketika itu antara Negara yang mempunyai ekonomi yang kukuh kerana Dinar Iraq disandarkan dengan Pound Sterling British. Iraq merupakan sebuah negara kuasa besar yang tidak tunduk kepada kuasa-super power Amerika. Iraq merupakan sebuah Negara yang menjadi sandaran kepada Negara-Negara sekelilingnya berdepan kuasa-kuasa besar lain.

   READ MORE

#PascaGE14; MODUS “BUMI HANGUS” AGENDA DAP UNTUK SABOTAGE INSTITUSI KEWANGAN BANGSA MELAYU ISLAM [Part 2]
Kontroversi Undi Budget Kementerian Wanita, DAP/PH Hendak Cari Salah Siapa?
Projek Kereta Terbang Tak Guna Wang Rakyat?

Disini Saya update sebahagian senarai aset-aset negara dijual PH sejak PRU14 untuk mengambil kira penerangan tentang penjualan FGV Bhd dan juga laporan sahih PETRONAS telah menjual sebahagian pegangan mereka dalam MISC Berhad, Petronas Gas dan Petronas Dagangan dengan nilai RM6 bilion.

Pada 5 Disember 2019, syarikat milik Tabung Haji,
TH Plantations menjual 100% pemilikan mereka yang melibatkan pelaburan hartanah dan aset ladang sawit seluas 6,513.80 hektar di Bintulu dan Sibu. Ia dijual pada harga RM170 juta, jauh lebih rendah daripada harga semasa, kepada syarikat bukan Bumiputra. Kos asal ialah RM264 juta. Alasan jualan ialah, mengurangkan beban kewangan. Walhal, sebelum ini, bertahun-tahun TH Plantations catat keuntungan.

6 Disember 2019, Sime Darby (syarikat milik PNB) menjual 100% kepentingan konsesi perladangan 63 tahun sawit, getah dan lain-lain yang seluas 200,000 hektar kepada syarikat Liberia. Konsesi Sime Darby dengan kerajaan Liberia itu dijual atas alasan untuk mengurangkan beban kewangan. Walhal, ladang ini menjanjikan keuntungan besar untuk jangka panjang.
8 Disember 2019: Kerajaan tak tolak kemungkinan jual FGV kepada Syed Mokhtar


9 Disember 2019:
PETRONAS raih RM6 bilion jual pegangan anak syarikat

#kononnyaNajibJualNegara

Ada beberapa isu lain yang melanda Rakyat Malaysia, antaranya, kakitangan Institut Terjemahan dan Buku Malaysia (ITBM) sedang dalam proses diberhentikan kerja kerana beban kewangan

#MalaysiaAmanSejahteraTanpaParti_BangsaDAP

#MuafakatNasional
=====

Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser