Bagaimana Media Boleh Mendapat Kenyataan Penuh Script 243 Halaman Perbicaraan SRC?

Bagaimana Media Boleh Mendapat Kenyataan Penuh Script 243 Halaman Perbicaraan SRC?
<img src="FortunaNetworks.Com.jpg" alt="Bagaimana Media Boleh Mendapat Kenyataan Penuh Script 243 Halaman Perbicaraan SRC?">

FORTUNA NETWORKS.COM | Bagaimana Media Boleh Mendapat Kenyataan Penuh Script 243 Halaman Perbicaraan SRC?

"Saya juga nak tanya bagaimana media boleh mendapat kenyataan penuh 243 halaman ini sedangkan ianya hanya diberi kepada Mahkamah dan Saya masih di tengah-tengah memberi kenyataan Saya dalam Mahkamah?"..Dato'Seri Najib Razak
Adakah Keadilan Perbicaraaan Untuk Dato'Seri Najib Razak, Jika Begini Ceritanya?

Nampaknya PH amat terdesak untuk mengeluarkan lagi propaganda untuk cuba memburukkan kredibiliti 
Dato'Seri Najib Razak

Mereka cuba membuat isu bahawa dalam pernyataan bertulis yang panjangnya 243 halaman Dato'Seri Najib Razak dalam perbicaraan kes SRC, ada 46 kali beliau kata "Saya tak tahu".

Seolah-olah kata tak tahu 46 kali dalam penyataan sepanjang 243 halaman yang merangkumi tempoh 9 tahun lamanya serta melibatkan berpuluh lagi individu yang lain adalah satu isu yang tersangat luar biasa?

Dalam tempoh 9 tahun itu, Dato'Seri Najib Razak yang juga Perdana Menteri Malaysia yang ada banyak lagi tugas menjaga Negara dan mengembangkan saiz ekonomi dari RM700 bilion ke RM1.7 trilion serta bergandakan saiz Aset Khazanah 3 1/2 kali ganda.

"Banyak lagi tugas yang Saya perlu pikul dan melakukan masa itu"..kata Dato'Seri Najib Razak

Sebab itu, ada juga benda-benda yang dilakukan oleh individu-individu lain yang memang beliau tidak tahu atau diumumkan.

KITA Rakyat Malaysia juga nak tanya bagaimana media boleh mendapat kenyataan penuh script perbicaraan 243 halaman ini sedangkan ianya hanya diberi kepada Mahkamah dan Dato'Seri Najib Razak, masih di tengah-tengah memberi kenyataan dalam Mahkamah?

"Pihak mana yang bocorkan dokumen ini kepada media? Dan apa niatnya untuk membocor kepada media?"

"Media MalaysiaKini tak ada berita lain hari ini untuk dijadikan tajuk berita utama ke?"

Misalnya berita hari ini bahawa Bank Dunia menurunkan unjuran pertumbuhan ekonomi Malaysia untuk tahun 2020, aliran keluar Dana Asing dari pasaran saham kita sudah mencecah RM10 bilion atau indeks Bursa Saham kita turun lagi petang tadi?

Saya (Dato'Seri Najib Razak), juga perlu memperingatkan orang ramai bahawa pihak SPRM telah mengesahkan kepada Mahkamah pada bulan Ogos lalu bahawa sebanyak RM643 juta yang masuk akaun Saya adalah terus dari Kementerian Kewangan Arab Saudi dan Putera Arab Saudi.

22 Ogos 2019: KUALA LUMPUR: Penolong Kanan Pesuruhjaya (PKPj) Bahagian Operasi Khas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan kemasukan dana berjumlah RM642 juta daripada Putera Faisal Turki dan Kementerian Kewangan Riyadh, ke dalam akaun bank peribadi Datuk Seri Najib Razak.(Via,bharian.com.my)

Ini SPRM yang mengesahkan dan INI Bukan duit Rakyat.
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser