#PascaGE14 'Red Carpet For PKM Hordes To Putra Jaya' [Part 1]

#PascaGE14 'Red Carpet For PKM Hordes To Putra Jaya' [Part 1]
<img src="FortunaNetworks.Com.jpg" alt="#PascaGE14 'Red Carpet For PKM Hordes To Putra Jaya' [Part 1]">

FORTUNA NETWORKS.COM | #PascaGE14 'Red Carpet For PKM Hordes To Putra Jaya'[Part 1]

A DAY BEFORE THE COMMUNIST'S GATHERING IS GETTING IN NEW ERA COLLEGE, THEY'VE ALREADY GATHERED AT A BANTING, SELANGOR STATE, !!!


SEHARI SEBELUM GEROMBOLAN KOMUNIS BERHIMPUN DI NEW ERA COLLEGE, MEREKA SUDAH BERHIMPUN DULU DI BANTING, NEGERI SELANGOR,!!!Sebenarnya sehari sebelum re-union bekas gerombolan Komunis di New Era College milik Dong Zhong di Kajang,Negeri Selangor. Perhimpunan yang sama telah pun diadakan di Dewan Persatuan Bola Keranjang Kuala Langit, Banting.Negeri Selangor. Lebih tepat lagi pada 30 November 2019 dari jam 10:00 pagi sehingga 10:15 malam. Penganjur Perhimpunan yang berselindung di sebalik nama Konvensyen Kebangsaan Persahabatan Berpanjangan Kali Ke-12 itu adalah Persatuan Persahabatan Lao You Banting Selangor.


Antara jam 2:00 petang sehingga 4:05 petang, lebih kurang 300 orang yang terdiri daripada Ahli-ahli Persatuan Persahabatan Berpanjangan seluruh Negara Malaysia, telah hadir untuk mengisi program Seminar Forum Pendidikan Hal Ehwal Semasa dan Terkini yang berlangsung waktu itu. Majoriti hadirin adalah dari kalangan Veteran Pengganas Pati Komunis Malaya (PKM) yang berselindung di sebalik pelbagai nama persatuan persahabatan di seluruh negara.


   READ MORE

Kronologis Kekejaman Partai Komunis Indonesia@PKI Di Indonesia
Milisi Cina 'Poh An Tui’ Pengkhianat Justru Dicitrakan Sebagai Lasykar Pro Republik
RRChina Communist 'Menjajah' Negara-Negara Lain,Dengan Perangkap Beri Pinjaman Yang 'Mustahil' Dilunasi

Menelusuri Dan Memahami Sistem Kapitalisme Timur RRChina Dan Posisi Dunia Islam
Menelusuri Dan Memahami Sistem Kapitalisme Timur RRChina Dan Posisi Dunia Islam [Akhir]


Antara yang dikenali yang turut hadir adalah:


(a) Soon Her Sen yang merupakan Ahli Persatuan dan AJK (Ahli Jawatan Kuasa) penganjuran.

(b) Yaakob Ibrahim a.k.a Bulat yang merupakan bekas Anggota Rejimen Ke-10 PKM (Parti Komunis Malaya)

(c) Indra Djaja a.k.a Anas yang merupakan Pengerusi Gabungan Persatuan Perdamaian Thailand dan juga merupakan Menantu kepada Pemimpin Komunis Melayu, Abdullah CD.


Soon Her Sen dalam ucapannya menyentuh tentang perkembangan ekonomi negara yang tidak stabil setelah kejatuhan ekonomi negara pada tahun 1997-98, sekaligus menurutnya memberikan kesan negatif kepada pertumbuhan ekonomi negara dan Rakyat Malaysia masa-kini. Menurutnya lagi, pertumbuhan ekonomi negara hanyalah sekitar 5% sahaja.


Soon Her Sen turut mengulangi kenyataan Tony Pua sebelum ini yang mengatakan, kakitangan awam adalah bebanan kepada kewangan negara. Menurutnya pertambahan jumlah kakitangan awam adalah tidak sihat kepada pertumbuhan ekonomi terutama sekali melibatkan pembiayaan pencen yang tinggi.


Dia turut mendakwa, pembayar cukai di kalangan orang Melayu Semenanjung dan Bumiputera Sabah Sarawak adalah terlalu rendah bagi menampung pertumbuhan ekonomi negara. Menurutnya lagi, orang Islam dikenakan zakat namun zakat hanya untuk membantu orang Islam yang miskin sahaja. Sedangkan zakat itu pula tidak dikenakan cukai.


Lee Kee Bak a.k.a Fangsan yang merupakan wakil persatuan pula menceritakan tentang Perjanjian Damai Hatyai,Thailand antara PKM dengan PDRM (PoliceDiRajaMalaysia) dan Kerajaan Thailand telah diadakan pada 2 sehingga 4 Februari 1989 di Thavorn Palm Beach Hotel. Sebelum itu katanya, PKM dan PDRM telah mengadakan perbincangan tidak formal sebanyak 3 kali di Pulau Pinang pada 5 Oktober 1988 atas anjuran Kerajaan Thailand.


Bagaimanapun, dia berasa bangga kerana dua buah Stesen Radio Propaganda Parti Komunis Malaya (PKM) berjaya menyiarkan siaran radio Propaganda Komunis selama hampir 20 tahun. Kedua-dua stesen radio propaganda PKM itu adalah SUARA REVOLUSI MALAYA dan SUARA DEMOKRASI MALAYA.


Dalam majlis makan yang diadakan, seramai lebih kurang 1300 orang yang terdiri dari kalangan pemimpin politik, tetamu kehormat, jawatankuasa bertindak program penganjuran, wakil-wakil persatuan serta ahli-ahli Persatuan Persahabatan berpanjangan dari seluruh Malaysia dan Thailand telah hadir.


Antara yang hadir termasuklah ADUN Banting Lau Weng San, Wakil Kolej Universiti New Era Kajang Yap Sin Tian, Ahli Majlis Zon 19 Daerah Kuala Langat Thomas Lim Tou Yik dan Ahli Majlis Zon 15 Daerah Kuala Langat Ang Lee Yong.


Dalam ucapan yang disampaikan oleh Yeoh Chin Lai yang merupakan Pengerusi AJK Kerja dan juga Presiden Persatuan Persahabatan Berpanjangan Kuala Lumpur dan Selangor, secara jelas dia berang kerana Chin Peng masih lagi dikatakan sebagai pengganas sedangkan menurut Yeoh Chin Lain, Chin Peng adalah seorang pejuang keamanan negara. Malahan menurutnya, PKM bukanlah pengganas seperti yang digembar-gemburkan.


Tham Yee Kee yang merupakan Pengerusi Persatuan Persahabatan Berpanjangan Malaysia pula berkata dalam ucapannya, Malaysia Baharu telah bermula sebaik-baik sahaja Pakatan Harapan memenangi PRU-14. Justeru menurutnya, Kerajaan perlu berlaku lebih adil kepada semua kaum dan tidak lagi melaksanakan politik perkauman.


Namun yang lebih menarik ialah desakannya kepada Dr. Mahathir agar segera melepaskan jawatan Perdana Menteri yang sedang disandangnya kepada Anwar Ibrahim yang sebelum ini disokong kuat oleh DAP. Katanya, Mahathir perlu akur dengan patuh dengan perjanjian serah jawatan kepada Anwar Ibrahim.


Ucapan yang paling menarik perhatian sudah tentulah daripada Wong Pak Sang yang merupakan wakil Persatuan Persahabatan Phoenix Malaysia. Dalam ucapannya, dia menyeru agar pimpinan persatuan persahabatan akan bekerja lebih keras dan lebih memperhebatkan kempen terutama dalam isu pendidikan Cina demi masa hadapan masyarakat Cina di Malaysia. Dia turut menyatakan sokongan dan ikrar taat setia kepada Regime Pakatan selain berharap Mahathir segera meletakkan jawatan dan menyerahkan jawatan Perdana Menteri Malaysia kepada Anwar Ibrahim. Malahan, dia turut menyatakan harapannya agar Kerajaan Pakatan tidak menjadi Kerajaan Sepenggal ekoran kelemahan Mahathir.


Beberapa orang wakil persatuan lain turut berucap seperti Sia Ting Hool yang merupakan wakil Persatuan Persahabatan Abad Ke-21 yang menyatakan persatuannya ingin mengucapkan tahniah dan penghargaan kepada pengajur kerana berjaya menganjurkan majlis tersebut. 9 Mei 2019, sejarah telah dilakar kerana menurutnya, rakyat telah menolak kerajaan yang diwarisi dari penjajah British. Dia juga berharap, mereka dapat meraikan ulangtahun yang lebih besar pada masa akan datang.


Wong Yee Luan yang merupakan Pengerusi Persatuan Persahabatan Lao You Banting pula menyatakan, persatuannya menyokong kuat New Era College University. Sokongan tersebut disimbolkan menerusi pemberian sumbangan bernilai RM40,000 kepada kolej tersebut yang kemudiannya disampaikan bersama-sama gabungan persatuan persahabatan kepada wakil Kolej Universiti New Era Kajang Yap Sin Tian yang juga merupakan Presiden Dong Zhong.


Difahamkan juga, terdapat wartawan dari Nanyang Siang Pao dan Sin Chew Daily dalam majlis tersebut. Pun begitu, perhimpunan anjuran persatuan anggota-anggota gerombolan komunis tersebut, tidak begitu diperkatakan berbanding perhimpunan re-union di Kolej Universiti New Era Kajang keesokan harinya setelah perhimpunan tersebut dan gambar-gambarnya dimuat-naik oleh ADUN Sungai Pelik dari DAP, Ronnie Liu.

Ini lah Agenda Utama Parti DAP. Menghidupkan kembali Era Komunis dan Menidak-kan Tugasan Tentera dan Polis. Ini lah Harga yang dibayar oleh Rakyat Malaysia Apabila jatuhnya UMNO/BN-Barisan Nasional pada PRU-14.

Ronnie Liu kemudiannya memadamkan posting dan gambar-gambar perhimpunan re-union yang dimuatnaik itu setelah ucapannya dalam himpunan tersebut yang membangga-banggakan ahli keluarganya yang menjadi komunis, disebarkan oleh media dan netizen.[at December 07, 2019]

#MalaysiaAmanSejahteraTanpaParti_BangsaDAP
#MuafakatNasional

"RAMAI YANG MENUNGGU SIGNAL DARI ATAS &
JANGAN KATA DAERAH BANTING TIADA PEJUANG" :-


Author ; JEFRY BIN JAMAL
AJK CAWANGAN. TAMAN KEMUNING,
UMNO BAHAGIAN. KUALA LANGAT, SELANGOR.
Via,Lim Tat 

Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser