#FenomenaNegeri+60 "Kisah Politikus Yang Berhati Tikus Di Lorong Tikus Pada Tahun Tikus”

#FenomenaNegeri+60 "Kisah Politikus Yang Berhati Tikus Di Lorong Tikus Pada Tahun Tikus”
<img src="fortunanetworks.com.jpg" alt="#FenomenaNegeri+60 "Kisah Politikus Yang Berhati Tikus Di Lorong Tikus Pada Tahun Tikus">

FORTUNA NETWORKS.COM | #FenomenaNegeri+60 "Kisah Politikus Yang Berhati Tikus Di Lorong Tikus Pada Tahun Tikus”

Menteri Paling Dramatik, Menteri Sukan kita wajar dipuji. Trendsetter.“Politikus yang berhati tikus di lorong tikus pada Tahun Tikus”

1. Masih ingat apabila Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq
teruk/
nasty dihentam apabila dikatakan berlakon jalan terhincut-hincut.
Pada 1 Januari 2019, laman berita berbahasa Melayu milik The Star (mStar) menayangkan video yang memaparkan beliau dilihat berjalan secara normal, tetapi terhincut-hincut apabila berjalan di hadapan para wartawan.
2. Sekitar Februari 2019, Syed Saddiq beria-ia berkata, setiap minggu, dalam Mesyuarat Kabinet, beliau akan memperkenalkan produk usahawan muda kepada para jemaah menteri.
"Minggu lepas, Saya ceritakan bagaimana @absolutchocolat yang bermodalkan Rm50 memulakan businessnya yang sekarang ini menjana lebih Rm1,500,000 selepas sepuluh bulan."

Beliau dikecam para netizen kerana angka pendapatan tidak munasabah, bahkan, perniagaan itu rupa-rupanya milik seorang Exco Armada.

3. Pada 16 Februari 2019, Syed Saddiq membuat laporan polis berhubung dakwaan cuba dicederakan oleh Exco Pemuda UMNO, Wan Muhammad Azri (atau dikenali sebagai Papa Gomo) dan mendakwa tisu lembut di bahagian leher dan bahunya terkoyak.
Bagaimanapun perkembangan perbicaraan kes itu mendapati dakwaan Syed Saddiq dikasari, adalah penuh keraguan.

4. Pada 5 April 2019, Syed Saddiq mencabar mana-mana pihak, yang cuba menjatuhkan Perdana Menteri, Tun Mahathir, agar 'melangkah mayatnya terlebih dahulu'. Sepanjang tempoh sehingga kini, ramai pemimpin PH sendiri mendesak Mahathir Mohamad agar berundur, tetapi tiada apa yang dilakukan Syed Saddiq.

Contoh, isu kritikan Ronnie Liu dari parti DAP terhadap Mahathir (Paper Tiger). Pada 23 Oktober 2019, Syed Saddiq memberi tempoh 1 minggu kepada Ronnie agar meminta maaf.

Selepas seminggu, tiada apa yang berlaku. Syed Saddiq berkata, isu ini akan dirujuk semula selepas selesai PRK (PilihanRaya Kecil/Pilkada) Tanjung Piai. Johor Baharu. Namun,selepas PRK Tanjung Piai, tiada apa yang berlaku.


5. Pada 11 Disember 2019, ketika Sukan Sea di Filipina sedang melabuh tirai,
 Syed Saddiq dimasukkan ke hospital kerana sakit apendiks. Kebetulan pula pencapaian Negara Malaysia dalam Sukan Sea 2019 sangat teruk.
6. Drama Mutakhir, ialah dramatiknya beliau memanjat pagar di lorong tikus untuk melarikan diri daripada dikepung 200 'samseng (?)'  pada 31 Januari 2020. katanya, 2 jam dikepung, tiada pasukan polis menyelamatkan beliau.

Itu belum masuk isu-isu kontroversi yang terpalit - kacau portfolio Kementerian lain, oportunis, berputar-belit serta kes dadah, judi, rasuah, kronisme yang melibatkan rangkaian kelilingnya.[]

Kredit Ilustrasi Image by Korek Korek
Follow me at;
Admin
Founder https://FortunaNetworks.Com. An Active Blogger Writing Issues Indonesia, Malaysia and The World in General, Journalism, Traveler Author, Blogging Tutorials and Motivational Articles. Can be Addressed on Twitter @helmysyamza

Sign out
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
How to style text in Disqus comments Top Disqus Commentators
  • To write a bold letter please use <strong></strong> or <b></b>.
  • To write a italic letter please use <em></em> or <i></i>.
  • To write a underline letter please use <u></u>.
  • To write a strikethrought letter please use <strike></strike>.
  • To write HTML code, please use <code></code> or <pre></pre> or <pre><code></code></pre>.
    And use parse tool below to easy get the style.
Show Parse Tool Hide Parse Tool

How to get ID DISQUS - https://disq.us/p/[ID DISQUS]

strong em u strike
pre code pre code spoiler
embed

0 Comment

Add Comment

Show Parse Tool Hide Parse Tool


Advertiser